ex

Śledź z żurawiną



Śledź z żurawiną


Podsuszone małe czerwone owoce – żurawina z dodatkiem kruchej cebulki wraz z nutą marchewki tworzą kompozycję wyrazistych smaków.
Owoce żurawiny zawierają duże ilości witamin, przede wszystkim witaminy C, witaminy B1 i B2, E, kwas foliowy, niacynę, minerałów takich jak potas, żelazo, wapń, fosfor, sód oraz błonnika i kwasów organicznych, w tym kwasy cytrynowy i jabłkowy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

 Wartość energetyczna                             1282 kJ / 309 kcal
 Tłuszcz                                                                            24 g
 – w tym kwasy tłuszczowe nasycone              2,9 g
 Węglowodany        12 g
 – w tym cukry      9,6 g
 Białko                        10 g
 Sól                  1,1 g

                                                       
                                                       
                                                   
                                                            

All Rights Reserved Mirko.pl
logo