ex

Śledź z papryką chili



Śledź z papryką chili


Ostra, ale bardzo zdrowa – czerwona więc trzeba uważać, dlatego dodajemy jej tyle, aby podkreślić wyrazisty smak pikantnej papryki razem z krojonymi kawałkami śledzia.
Za ostry smak papryki chili odpowiada przede wszystkim kapsaicyna, która ma własności drażniące i rozgrzewające skórę i błony śluzowe. Chili, oprócz kapsaicyny, która rozgrzewa organizm, zawiera dużo witaminy C. W papryczkach chili znajdziemy też witaminy B6, D.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

 Wartość energetyczna                             1133 kJ / 274 kcal
 Tłuszcz                                                                            24 g
 – w tym kwasy tłuszczowe nasycone              2,8 g
 Węglowodany        4,3 g
 – w tym cukry      3,6 g
 Białko                        10  g
 Sól                  1,1 g

 

 

 

All Rights Reserved Mirko.pl
logo